Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα...


Πριν από λίγο διάβασα μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα http://skouzekaifilonos.gr/. Έχει τίτλο: "η αγορά, η έννομη τάξη, οι μεταφορείς και η δημοκρατία μας!". Όταν όμως έφτασα προς το τέλος της ανάγνωσης κόντεψα να πέσω από την καρέκλα μου. Αυτό το έπαθα στο σημείο που η αιτιολογική έκθεση της διάταξης για την τιμωρία των ανυπάκουων φορτηγατζήδων αναφέρεται στο σεβασμό του Συντάγματος και της έννομης τάξης! Δηλαδή το Σύνταγμα είναι ένας καταστατικός χάρτης που ισχύει μόνο για τους κυβερνώμενους και όχι για τους κυβερνώντες και τους φίλους τους. Τελικά όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά είναι πιο ίσα από τα άλλα, ειδικά αν είναι γουρούνια (χωρίς να έχω τίποτα με τα συμπαθητικά πραγματικά γουρουνάκια). Διαβάστε:
Οταν ο κ. Δασκαλόπουλος, Πρόεδρος του ΣΕΒ, δηλώνει τα ακόλουθα:
"Η συντεχνιακή αδιαλλαξία αποτελεί πρόκληση για μία κοινωνία που σήμερα δοκιμάζεται πολύ σκληρά. Η πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της αγοράς και της οικονομίας. Νομίζω ότι τούτες της ημέρες η κοινωνία έχει πια συνειδητοποιήσει ότι τα προνόμια που οι διάφορες κλειστές συντεχνίες .......
αποσπούσαν και απομυζούσαν όλα αυτά τα χρόνια από ένα πρόθυμο πελατειακό κράτος συγκαταλέγονται στα αίτια που οδήγησαν τον τόπο μας στη σημερινή του κατάντια", (
Newslit.gr)
Τότε η κυβέρνηση του Γεωργίου του Β' Παπανδρέου του Γ' σπεύδει να νομοθετήσει (με τροπολογία στο νομοσχέδιο για την περαίωση) :
- Oτι τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών όποιος, ενώ τελεί υπό καθεστώς επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, ή είναι ιδιοκτήτης, ή νομέας, ή χρήστης πράγματος που έχει επιταχθεί, αρνείται να συμμορφωθεί, ή παραλείπει να εκτελέσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την επίταξη και σε περίπτωση που η άρνηση συμμόρφωσης γίνεται κατ’ εξακολούθηση, ο υπαίτιος τιμωρείται με ποινή κάθειρξης.
- Οτι άρνηση συμμόρφωσης συνιστά η μη εκτέλεση συγκεκριμένης εντολής του αρμόδιου δημόσιου οργάνου, η μη εκτέλεση μεταφορικού ή άλλου έργου, κατά το συνήθη τρόπο λειτουργίας της οικονομίας, η εγκατάλειψη του επιταγμένου πράγματος ή η χρησιμοποίησή του για την παρακώλυση των συγκοινωνιών, ή για την πρόκληση κοινής ανάγκης.
- Οτι η άρνηση συμμόρφωσης διαπιστώνεται αυτεπαγγέλτως από τον εισαγγελέα ή μετά από αναφορά του αρμόδιου υπουργού, ή όποιου έχει έννομο συμφέρον.
- Οτι εφόσον συντρέχουν τα προαναφερόμενα πραγματικά περιστατικά, με απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, μπορεί να αφαιρεθεί η άδεια άσκησης επαγγέλματος ή η άδεια δημόσιας χρήσης του πράγματος.
- Οτι σε περίπτωση έκτακτης, επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, με απόφαση του αρμόδιου υπουργού μπορεί να ανατίθεται η άσκηση δημόσιας ή κοινωφελούς υπηρεσίας, ή δραστηριότητας δημόσιας χρήσης σε οχήματα μηχανήματα ή άλλα μέσα ιδιωτικής χρήσης.
Και ξέρετε σε τι υποτίθεται ότι αποσκοπεί η ρύθμιση αυτή;
Οπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση "στην αντιμετώπιση οξύτατων κοινωνικών προβλημάτων που δημιουργούνται από την άρνηση συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων που έχουν τεθεί υπό καθεστώς επίταξης προσωπικών υπηρεσιών ή είναι ιδιοκτήτες επιταγμένων πραγμάτων να σεβαστούν το Σύνταγμα, αλλά και τις ίδιες τις βασικές λειτουργίες της έννομης τάξης και της κοινωνίας (!!!!)
Εν ολίγοις δηλαδή "αγορά" = έννομη τάξη!!! Και όποιος δεν τη σέβεται, όχι μόνο διαπράττει έγκλημα, αλλά παραβιάζει και το Σύνταγμα ο παλιοφασίστας!!!!
Και άντε μετά να μιλήσει κανείς για .... "δημοκρατία" !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου