Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

ας γίνουμε ο εφιάλτης τους


Δεν έχει νόημα να ψάχνουμε για δικαιολογίες σε όσα γίνονται. Η μόνη λογική είναι να αποδεχτούμε τον παραλογισμό τους και να αντισταθούμε. Πλήγωσαν τη δημοκρατία για να ανοίξουν διάπλατα την πόρτα στους κερδοσκόπους. Μετέτρεψαν το σύνταγμα σε κουρελόχαρτο για να εξαθλιώσουν το λαό και να τον οδηγήσουν σε εργασιακό μεσαίωνα. Οι λέξεις τείνουν να χάσουν τη σημασία τους. Όμως, όπως και να το διαβάσεις, το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος είναι ξεκάθαρο: Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
Ας μην τους επιτρέψουμε, λοιπόν, να συνεχίσουν να μας κοροϊδεύουν. Τώρα πια ξέρουμε ότι δε θα γίνουμε η Δανία του νότου. Ας γίνουμε λοιπόν ο εφιάλτης τους. Ας οργανωθούμε και ας τους δώσουμε να καταλάβουν πως οι μέρες της εξουσίας τους είναι μετρημένες.
Όπως έλεγε και ο V στην ταινία V for Vendetta: Ο λαός δεν πρέπει να φοβάται την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση πρέπει να φοβάται το λαό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου