Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

θα τους επιτρέψουμε να καταλύσουν τη δημοκρατία;


Η ψήφιση του μνημονίου έγινε με τον πλέον κατάπτυστο τρόπο με ωμή παραβίαση του συντάγματος και κάτω από τόνους κινδυνολογίας. Κι έτσι η χώρα οδηγήθηκε σε πλήρη οικονομική κατοχή. Η δημοκρατία υπέστη ισχυρό πλήγμα.
Με το περιβόητο «μνημόνιο οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής» εκχωρούνται σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Όμως το άρθρο 28 παρ. 2 του Συντάγματος είναι σαφές: για την εκχώρηση των πιο πάνω αρμοδιοτήτων απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών. Αυτό δεν έγινε. Η σπουδή της κυβέρνησης να ξεπουλήσει τη χώρα την οδήγησε να κουρελιάσει το Σύνταγμα. Και το ειρωνικό είναι ότι το μνημόνιο και από τους δυο συνταγματολόγους της κυβέρνησης! Φαίνεται πως η εποχή που είχαν ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους έχει ξεχαστεί μπροστά στην απατηλή λάμψη της εξουσίας.
Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος (εκτός από τους τρεις που τίμησαν τους ψηφοφόρους τους) και οι βουλευτές του ΛΑΟΣ θα είναι υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό για την καταστροφή στην οποία οδηγούν την πατρίδα μας. Τα ονόματά τους θα γίνουν συνώνυμα της προδοσίας. Προχώρησαν σε ένα πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με μια εξοργιστική απάθεια. Ξεπούλησαν τη χώρα στην τρόικα και τώρα κάποιοι από αυτούς έχουν αρχίσει να αισθάνονται άβολα. Είναι δυνατόν (και υπάρχουν και νομικοί ανάμεσά τους!) να μην κατάλαβαν τι υπέγραψαν; Δεν είδαν ότι έδωσαν το πράσινο φως στον τρόικα να ζητά συνεχώς νέα μέτρα μέχρι να φτάσουμε σε εργασιακό μεσαίωνα; Το μνημόνιο είναι σαφές: «Το πρόγραμμα θα παρακολουθείται στενά και, εφόσον χρειαστεί, θα λαμβάνονται μέτρα».
Το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα συνεχίστηκε την επόμενη μέρα της ψήφισης του μνημονίου με μια τροποποίηση που έγινε προσπάθεια να περάσει «λάθρα» στο νόμο για την περικοπή των συντάξεων. Με λίγα λόγια αυτό που έγινε είναι οι συμφωνίες με την τρόικα δεν θα περνούν από τη Βουλή για κύρωση, αλλά θα ισχύουν από την απλή υπογραφή τους από τον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών! Κι έτσι υπογράφηκε η δανειακή σύμβαση με την οποία ο κ. Παπακωνσταντίνου συμφώνησε ότι: «Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος».
Τι θα κάνουμε λοιπόν; Θα αποχαιρετίσουμε τη δημοκρατία και την Ελλάδα, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις για τις οποίες χύθηκε αίμα; Θα παραιτηθούμε από το μέλλον και θα προδώσουμε τις νέες γενιές; Θα αφήσουμε τη χώρα να αργοπεθαίνει και να ξεπουλιέται στα αρπακτικά, που έχουν πρόθυμους συνεργούς μέσα στις κυβερνήσεις της τελευταίας εικοσαετίας; Θα παραμείνουμε απαθείς και φοβισμένοι και θα περιμένουμε τη νύχτα να απλώσει τα πέπλα της πάνω από τη χώρα; Θα σιωπήσουμε στις συνεχείς προκλητικές παραβιάσεις του συντάγματος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από μια κυβέρνηση που δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση; Τώρα είναι η ώρα να υπερασπιστούμε το Σύνταγμα, τα εργασιακά δικαιώματα και τη δημοκρατία. Μόνο εμείς ενωμένοι μπορούμε να το κάνουμε. Δεν υπάρχει κανείς να το κάνει για μας.
Και το δικαίωμα το αντλούμε από το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος: Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
Είναι σαφές. Γράφει: «εναντίον οιουδήποτε». Απλά ελληνικά. Ας το κάνουμε πράξη
.
(αναδημοσίευση από το "Αρκαδικό Βήμα" του Μαϊου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου