Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

η αποδόμηση της δημοκρατίας



«Δεν είναι προφανές για ποιο λόγο το δικό μας Σύνταγμα θα μπορούσε να εμποδίζει κάτι πολύ λογικό, το οποίο ισχύει σε πολλές άλλες χώρες».
Αυτό είπε ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη που έδωσε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Εντάξει το έχουμε καταλάβει ότι η κυβέρνηση κατάργησε de facto το σύνταγμα. Όμως φτάσαμε στο σημείο ο Παπανδρέου να μας πετάει κατάμουτρα ότι το Σύνταγμα δεν αποτελεί παρά ένα απλό κείμενο που εφαρμόζεται κατά το δοκούν (εφόσον το επιτρέπει η λογική του ύπατου αρμοστή). Απαράδεκτα λόγια από έναν απαράδεκτο πρωθυπουργό. Έναν πρωθυπουργό (καρικατούρα) που δεν μπορεί να αντιληφθεί τη θεμελιώδη αρχή της δημοκρατίας, τη διάκριση των εξουσιών. Έναν πρωθυπουργό που σε κάθε ευκαιρία αποδεικνύει ότι περιφρονεί το λαό στον οποίο οφείλει την αναρρίχησή του σ’ αυτή τη θέση (φυσικά μας εξαπάτησε για να το πετύχει). Έναν πρωθυπουργό που θεωρεί εχθρό το λαό της χώρας του. Ίσως επειδή ποτέ δεν την αισθάνθηκε χώρα του.
Και όπως έχουμε ξαναγράψει θα έρθει η ώρα για την εφαρμογή της ακροτελεύτιας διάταξης του Συντάγματος: Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου